Hvad vil du gerne
søge frem?

AffaldVarme Aarhus skifter navn til Kredsløb

1. marts 2022 bliver AffaldVarme Aarhus til Kredsløb.

Et navn, der bedre afspejler det, vi arbejder med hver dag. Nemlig at skabe det optimale kredsløb for energi og ressourcer. 

Kredsløb er det, vi arbejder for hver dag

Navnet Kredsløb er valgt, fordi det viser, hvad vi gør.

  • Det varme vand i fjernvarmen kører i et evigt kredsløb i mere end 2.000 km rør under Aarhus.
  • Sortering og genbrug skal sikre, at ressourcerne bliver sendt i kredsløb og brugt så mange gange som muligt. 
  • Selv restaffaldet bliver sendt i kredsløb, når det bliver brændt og varmer vand op, som skaber fjernvarme og strøm til aarhusianerne.

Hver dag arbejder vi for at skabe det mest optimale kredsløb for energi og ressourcer. På den måde afspejler navnet Kredsløb vores værdier, strategi og ambitioner for den grønne omstilling.

Det er faktisk ikke anderledes end det, vi allerede gør. Men det sætter vores vision og opgave på spidsen og gør det klart, at vi er her for at gøre det nemt at være grøn.

Derfor siger vi farvel til AffaldVarme Aarhus

Siden 2007 har AffaldVarme Aarhus været navnet på den afdeling i Aarhus Kommune, som stod for fjernvarme og håndtering af aarhusianernes affald.

I slutningen af 2019 blev AffaldVarme Aarhus selskabsgjort. Dermed er vi ikke længere en del af kommunen og må ikke længere bruge byvåbnet i vores logo.

Fra fortid til fremtid

Vi sørger stadig for fjernvarme til Aarhus og omegn og håndterer aarhusianernes affald. Men vores hovedfokus er i dag affaldsminimering, genanvendelse, genbrug, grøn energi, køling og energioptimering.

Derfor dækker navnet AffaldVarme Aarhus ikke længere, hvem vi er, og hvad vi laver. Det er en fortælling om fortiden. Nu er det tid til at kigge på nutiden og fremtiden.

Et nyt navn er nødvendigt, fordi ...

Vi håndterer ressourcer - ikke affald

Vi arbejder ikke blot med affald, men med ressourcer, affaldsminimering, genanvendelse og genbrug.

Vi leverer mere end varme

Vi leverer mere end varme og udvikler løbende nye grønne, konkurrencedygtige og driftssikre løsninger inden for ressourcehåndtering og energi. 

Vi rækker ud over Aarhus

Vi leverer fjernvarme ud over Aarhus Kommunes grænser, og vi arbejder på tværs af Østjylland for at sikre  de meste bæredygtige løsninger inden for energi og ressourcehåndtering. 

Navnet Kredsløb viser, at ...

Vi har fået en ny, stærkere rolle i den grønne omstilling

Det er forventet, at vi spiller en stærkere rolle i den grønne omstilling både lokalt i Aarhus Kommune, regionalt og nationalt.

Vi ønsker en tydelig stemme, som gør os synlige og kendte

Formålet med et nyt navn er bl.a. at differentiere os så meget som muligt på vores marked, som både rummer opgaver under monopol og under fuld konkurrence.

Vi står på mål for vores ambitioner og forpligtelser for grøn omstilling

Fra vores hjørne af verden gør vi alt, hvad vi kan for at skabe det mest optimale kredsløb for energi og ressourcer.

Hvad betyder det for mig som kunde?

For dig som kunde betyder det nye navn, at det bliver endnu mere tydeligt, at du har et forsyningsselskab, som går i front for den grønne omstilling.

Du kan være sikker på, at Kredsløb gør det nemt for vores kunder at være grønne. At vi gør vores arbejde så grønt som muligt og samtidig arbejder på at gøre det så let som muligt for dig og de andre kunder at skabe grønne handlinger, når det gælder affald, genbrug og energi.

På den måde arbejder vi videre mod samme mål: At gøre det nemt at være grøn. 

Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål? Find svar her

Spørgsmål og svar - Nyt navn

Hvorfor skal I have nyt navn?

I slutningen af 2019 besluttede Aarhus Byråd at gøre os til et selvstændigt selskab for at give os de bedste muligheder for at udvikle os.

Vi spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling lokalt, regionalt og nationalt. Og i fremtiden skal den rolle være endnu større.

Det kræver et navn som i højere grad beskriver den grønne vej, som vi allerede går, og at vi beskæftiger os med mere end affald og varme.

Hvornår skifter I navn?

Vi skifter navn til Kredsløb 1. marts 2022. 

Vi sørger naturligvis for, at du fra denne dato kan finde nye mailadresser og andre kontaktoplysninger her på hjemmesiden. 

Hvad betyder det for mig som kunde?

Det betyder, at du fra 1. marts 2022 vil modtage fakturaer fra Kredsløb.

Skal jeg gøre noget aktivt?

Nej, du behøver ikke gøre noget.

Får jeg stadig min regning i betalingsservice?

Ja, hvis du har valgt at få din regning i betalingsservice, så fortsætter det som hidtil.

Har du endnu ikke tilmeldt betalingsservice, kan du gøre det under Selvbetjening. 

Hvorfor skal jeg betale for, at I får nyt navn?

Tidligere var vi en del af Aarhus Kommunes brand. Nu er vi blevet os selv (selvom vi stadig er ejet af Aarhus Kommune), og det kræver en række engangsinvesteringer at få en virksomhed i gang.

Det er en investering, som er givet godt ud, fordi vi med det nye navn bedre kan øge kendskabet til os og det grønne fokus og skabe det samspil med vores direkte og indirekte kunder, som vi ønsker.

Vi kan umuligt nå vores mål for den grønne omstilling alene.

Det kræver, at vi har alle vores kunder – direkte som indirekte – med os, fordi de også skal gøre handlinger hver dag, som handler om grøn omstilling – når de sorterer deres affald og sparer på varmen og det varme vand.

Vi tror på, at et stærkt og tydeligt brand med et godt navn har nemmere ved at skabe de kunderelationer, som fører til klimavenlige handlinger.

Jeg har et kort til vejerboden, skal det skiftes?

På et tidspunkt kommer der nye kort til vejerboden. Du bliver kontaktet, når det er aktuelt. 

Vil du vide mere?

I pressemeddelelsen kan du læse mere om baggrunden for navneskiftet.

Her sætter administrerende direktør Bjarne Munk Jensen også ord på, hvorfor der er behov for et nyt navn.